Hírek

Panelprogram III. 2015

 

Társasházi lakók figyelmébe ajánlott hír, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium részéről kiírásra került az új „panelprogram”. Igazából a jelenlegi már nem is „panelprogram”, lévén az új pályázaton már nem csupán panelházak indulhatnak. Az új pályázati lehetőségből a hatalmas nagy lakótömbök kimaradnak, mert csak 60 lakásosnál kisebb házak pályázhatnak az új energiakorszerűsítési programra!

 

 

Ez a program az Otthon Melege program második állomása lesz, mert a tapasztalat az, hogy a magyar lakások 70%-a energetikailag rendkívül rossz állapotban van. A program kiírása szerint abban a minimum 4, maximum 60 lakásos társasházak vehetnek részt, legyenek akár panel vagy téglaépítésűek. ezek valamennyien pályázhatnak. A több, mint 60 lakást tartalmazó házak számára a későbbiekben új programot készítenek, így ők sem maradnak ki a lehetőségekből, ez viszont szövetkezetünket nem érinti.

A jelenlegi program fő célja, hogy az abban részt vevő lakások besorolása a program után legalább két energetikai osztállyal jobb legyen. A pályázat keretösszege 10 milliárd forint, figyelemmel az 50%-os támogatási aránnyal lakásonként átlagosan 350-650.000 forint támogatás nyerhető el.

A pályázat március 9-én startol, a pályázatokat interneten, elektronikusan lehet majd beadni.

Ez a program tulajdonképpen a tervezett Panelprogram III., bővített feltételekkel, számítások szerint ebben az ütemben 380 ezer lakás energetikai korszerűsítése oldható meg.

A pályázati kiírás letölthető itt !

További hírek